Warning: Creating default object from empty value in /home/afkabse/alltomvitaminer.se/wp-content/themes/goodnews5/framework/options/redux/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Kosttillskott och hur det påverkar vår kropp när vi tränar

Kosttillskott

Kosttillskott

Oftast räcker det med vanlig mat för att få i sig allt det kroppen behöver. Men ibland behövs det ett kosttillskott av vitaminer eller mineraler för att komplettera vår kost.

Vitaminer och mineraler som är i koncentrerad form kallas för kosttillskott. Kosttillskott är till för att komplettera vår vanliga kosten och säljs alltid form av tabletter, kapslar, pulver, ampuller med vätska samt i droppflaskor.

Även aminosyror, våra essentiella fettsyror, fibrer, olika örter och växtextrakt i koncentrerad form, och som skall tas i små mängder, säljs även som kosttillskott.

kosttillskottMen att äta kosttillskott är kanske inte alltid så nyttigt som vi tror. Tvärtom kan det vara helt meningslöst eller till och med farligt i större mängder då det kan vara en alltför koncentrerad form av ett ämne, en växt eller något annat och vi får i oss för stora doser, det är lätt att äta 10-15 torkade persikor men att äta dem färska blir lite svårare!