Warning: Creating default object from empty value in /home/afkabse/alltomvitaminer.se/wp-content/themes/goodnews5/framework/options/redux/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Antioxidanter - allt om de ämnen som kroppen behöver

Antioxidanter

Antioxidanter

Olika ämnen i maten ingår på olika sätt i kroppens mekanismer för att kunna ta hand om överskottet av fria radikaler. Dessa kallas antioxidanter.

Visa näringsämnen fungerar som antioxidanter, som vitamin E, vitamin C, riboflavin, karotenoider och selen. Även zink, mangan och koppar spelar en mycket viktig roll eftersom de bland annat ingår i enzymer med antioxidativa funktioner.

Antioxidanter och Vitaminer
Viktigt att veta att inga preparat kan ersätta den effekt man får genom att äta färskfrukt

Antioxidanter

Vid förhöjda nivåer av oxidanter kan detta orsaka infektioner men tillför man antioxidanter så kan detta förebygga och motverka riskerna och motverkar nedbrytning i våra celler. 

Därför är ytterst viktigt att vi får i oss matvaror och produkter som innehåller dessa nyttiga ämnen

Antioxidanter finns i maten

Antioxidanter finns naturligt i kosten, vissa matvaror innehåller mer än andra. 

Frukt och grönsaker innehåller stora mängder av dessa ämnen, som t.ex gröna grönsaker. 

Fisk och skaldjur innehåller höga halter av selen samt mineralen zink, som också fungerar som en antioxidant.

Bär innehåller mängder med nyttiga näringsämnen som motverkar oxidativ stress, samt en massa nyttiga vitaminer. 

Därför är det väldigt viktigt att lära sig äta en varierad kost för att hålla sina celler friska och motverka diverse sjukdomar samt för tidigt åldrande, och det finns även väldigt nyttiga kosttillskott som motverkar cellnedbrytning och oxidativ stress. Kosttillskott är ett bra komplement till den dagliga näringstillförseln.

Stress och hård fysisk träning

Vi lever i tider med ständig stress och slarvar med våra måltider för att tiden inte räcker till, vilket gör att snabbmatskedjorna och snabbmat ökar kraftig i samhället. Detta gör tyvärr att vi inte får i oss den näring som vår kropp behöver

Slarvar vi med maten så kan det vara ett mycket bra alternativ att tillföra antioxidanter genom kosttillskott. Inte att glömma att vid hård fysisk träning så behöver vår kropp lite extra för underhålla våra celler som är våra byggstenar som bygger en frisk och stark kropp.

Felskrivning av Antioxidanter sker ofta med antoxidanter

Viktig läsning om detta finns på, livsmedelsverket hemsida